Επισημαίνεται ότι η εικόνα, η οποία χρονολογείται στον 8ο αι. μ.Χ., εξέρχεται για πρώτη φορά από τη Μονή.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δράμας Δωροθέου και του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ έλαβε χώρα σήμερα 15 Οκτωβρίου 2023 η υποδοχή της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας στον Άγιο Δημήτριο Πειραιά.

Επισημαίνεται ότι η εικόνα, η οποία χρονολογείται στον 8ο αι. μ.Χ., εξέρχεται για πρώτη φορά από τη Μονή.

Η εικόνα θα παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, έως τις 30 Οκτωβρίου. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 06:30 το πρωί έως τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Το εορταστικό πρόγραμμα της περιόδου περιλαμβάνει καθημερινά Θείες Λειτουργίες, δύο ιερές παρακλήσεις, ομιλίες και αγρυπνίες.

Όποιος εισέρχεται στο χώρο της Ιεράς Μονής της Παναγίας Εικοσιφοινίσσης πρέπει να γνωρίζει ότι δεν επισκέπτεται απλώς ένα εκκλησιαστικό μνημείο με αξιοθαύμαστη καλλιτεχνική αξία αλλά εισέρχεται σ΄ένα χώρο αφιερωμένο στον Θεό όπου τα πάντα μιλούν για τον Θεό και στο οποίο κατοικούν μοναχές αφιερωμένες στον Κύριο.

Η Ιερά Μονή της Εικοσιφοινίσσης (ανδρική στο παρελθόν), πρόσφερε τόσα πολλά για την διατήρηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη –ειδικά την περίοδο της Τουρκοκρατίας – μέσα από την λαίλαπα του μουσουλμανισμού και της απανθρωπιάς, ώστε προκάλεσε την οργή αρχικά των Τούρκων και κατόπιν των Βουλγάρων. Αντιμετώπισε δε πλήθος καταστροφικών επιδρομών και ανέδειξε και πλήθος μαρτύρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΑΚΡΥΑ ΤΩΡΑ! Πειραιάς: Εκκλησία και λαός υποδέχτηκαν την θαυματουργή Παναγία Εικοσιφοίνισσα- ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.