«Χάσαμε ένα πολύ υποσχόμενο Εύελπι» – Το μήνυμα Γιωργάλλα για το τραγικό συμβάν στη Ρεντίνα.

Θλίψη για τον χαμό του 20χρονου Εύελπι που απεβίωσε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρεντίνα.

Advertisement

Τραγωδία… Νεκρός 20χρονος Κύπριος στρατιώτης κατά τη διάρκεια άσκησης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ελλαδικά ΜΜΕ, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων, με τις ίδιες πηγές να λένε ότι ο άτυχος 20χρονος είχε υποβληθεί σε όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές εξετάσεις.

Θρήνος στην Ε.Φ. για το θάνατο 20χρονου στρατιώτη κατά τη διάρκεια άσκησης-Η ανακοίνωση του ΥΠΑΜ
Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Χάσαμε ένα πολύ υποσχόμενο Εύελπι» λέει ο Γιωργάλλας

Απέραντη οδύνη και θλίψη πλημμυρίζει από το πρωί όλους εμάς στην Εθνική Φρουρά, αναφέρει σε ανάρτηση ο Υπουργός Άμυνας.

«Χάσαμε ένα δικό μας παιδί. Χάσαμε ένα πολύ υποσχόμενο Εύελπι, που σίγουρα θα γινόταν ένας άξιος και καταξιωμένος αξιωματικός» σημειώνει ο κ. Γιωργάλλας.

«Ως Υπουργός Άμυνας μαζί με τον Αρχηγό της ΕΦ επικοινωνήσαμε από το πρώτο λεπτό με την οικογένεια και τον πατέρα του Εύελπι μας. Θα είμαστε κοντά τους και θα συνδράμουμε ότι είναι αναγκαίο. Θα είμαστε αρωγοί των οικείων του σε ότι χρειαστούν.

Καλό ταξίδι στο φως παλικάρι μου. Από σήμερα πέραν από τους δικούς σου και όλοι εμείς η μεγάλη σου οικογένεια στην ΕΦ θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε στις προσευχές μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και κουράγιο» καταλήγει.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας:

Κατά τις πρώτες ώρες της Παρασκευής 30 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), στη Ρεντίνα, δευτεροετής Εύελπις από τη Λευκωσία έχασε τις αισθήσεις του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς επικοινώνησαν με την οικογένεια και εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Πολιτείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι αρωγός των οικείων του όπου απαιτηθεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.