ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2019: Χαρούμενη ημέρα της Γης 2019 σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου. Να σώσουμε τη χρήση των πόρων, να υποστηρίξουμε την πράσινη, απλή ζωή» είναι το μήνυμα της φετινής, Παγκόσμιας Ημέρας της Γης και σε αυτήν την ιδιαίτερη μέρα είναι αφιερωμένο το σημερινό Doogle της Google.

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, με στόχο την κινητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών, για ένα καθαρό πλανήτη.

Η έμπνευση του θεσμού αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Με τα χρόνια, η Μέρα της Γης ξέφυγε από το αμερικάνικο πλαίσιο, αποδείχθηκε αρκετά δημοφιλής, και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ημέρα της Γης αποτελεί μια ημερομηνία κατά την οποία διοργανώνονται εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα. Συντονίζεται παγκοσμίως από το Δίκτυο Ημέρας της Γης (Earth Day Network) και εορτάζεται σε περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο.

Η Κίνα φιλοξένησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γης κάθε χρόνο από τη δεκαετία του 1990.
To 2009, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν τις 22 Απριλίου ως «Διεθνή Ημέρα της Μητέρας Γης».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.