Σε ύφεση τα μέτωπα της Αττικής - Ο αγώνας συνεχίζεται στην Εύβοια - Ενισχύονται οι δυνάμεις.

Στην Εύβοια ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος, με την ίδια αυταπάρνηση όλων των δυνάμεων μας, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Σημείωσε πως το βράδυ που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο, αλλά διαβεβαίωσε ότι τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό σώμα και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Επισήμανε πως οι δυνάμεις που επιχειρούν έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα στην Αττική, είπε ότι συνεχίζεται να βελτιώνεται.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται σε ισχύ έως την επόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου έως τις 6 το πρωί. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αυτήν απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση η παραμονή σε δάση και εθνικούς δρυμούς περιοχές Natura και άλση. Επιπλέον απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα και εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον πιλότο του PZL που κατέπεσε στην Ζάκυνθο, λέγοντας ότι είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται προληπτικά στο 251 ΓΝA.

Οι νέες πυρκαγιές που χρειάστηκαν εναέρια μέσα σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο τέθηκαν γρήγορα σε έλεγχο για αυτό είναι σε ύφεση. Η πυρκαγιά στην Ηλεία που έφτασε στην Αρκαδιά είναι σε ύφεση τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, λέγοντας ότι έχει αφήσει μικρά μέτωπα και αντιμετωπίζονται με επιτυχία ενώ και εκεί αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.