«Οι μοναχοί μιλούν με τη σιωπή τους, όπως με παρρησία σημείωσε ο νέος καθηγούμενος, υπενθυμίζοντας εξ αντιδιαστολής την φλυαρία πολλών εξ ημών των πολιτικών, συχνά με λόγους ανώφελους, διχαστικούς και επιζήμιους. Τα μοναστήρια εκπέμπουν φως και ιδιαίτερα σε καιρούς ταραγμένους, όπως αυτοί που ζούμε, έχουμε ανάγκη την ψυχική γαλήνη που αποκομίζει κανείς στο κατανυκτικό τους περιβάλλον».

Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την Ενθρόνιση του πανοσιολογιώτατου αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ ως νέου ηγουμένου της Ιερής Μονής των νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Πυργετό της Λάρισας την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.

Στην τελετή της Ενθρόνισης που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, συμμετείχαν οι ηγούμενοι της Μονής Προυσού π. Ιωαννίκιος, του Σπαρμού π. Νικάνωρ, του Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς π. Νικόδημος, κληρικοί των Μητροπόλεων Λαρίσης, Ελασσώνος και Δημητριάδος, εκπρόσωποι των αρχών του τόπου και πλήθος πιστών που αναφώνησε το «άξιος».

Ο επικεφαλής της ΔΣΟ σημείωσε ότι «η Ενθρόνιση του π. Ραφαήλ λαμβάνει χώρα σε μια εποχή που περισσεύει η κατάκριση και, όπως κι ο ίδιος επισήμανε, χαρακτηρίζεται από «αντιμοναχικό λίβα». Εύχομαι επί των ημερών της ηγουμενίας του η μονή αυτή να κατέστη δροσοβόλος τόπος αναψύξεως. Γνωρίζοντας το ήθος του ανδρός και το εκκλησιαστικό του φρόνημα, την προσήλωσή του στην ορθόδοξη παράδοση και την τάξη της εκκλησίας, κυρίως δε το ειλικρινές του ενδιαφέρον και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, είμαι βέβαιος ότι θα υπηρετήσει το όραμα του χαρισματικού δεσπότη μας για αναβίωση του μοναχισμού, που ξεκίνησε επί των ημερών του αείμνηστου μητροπολίτη μας Ιγνατίου, του μητροπολίτη της υπομονής».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που ευχήθηκε καλή διακονία στον καθηγούμενο, του προσέφερε τον μνημειώδη Τόμο «Αγία Σοφία: Οι ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο», που εξέδωσε σε διάφορες γλώσσες η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τη μετατροπή της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.