Ολοκληρώθηκαν οι φετινές Κατασκηνωτικές περίοδοι της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Μετά από δύο έτη στεναχώριας, απομάκρυνσης, έλλειψης της κατασκηνωτικής χαράς φέτος η προσμονή για το άνοιγμα των Κατασκηνώσεων της Ι.Α.Α. ήταν τεράστια.

Η προετοιμασία πολύμηνη και δύσκολη.

Προετοιμασία υποδομών, στελεχών, προγραμμάτων. Όλοι οι υπεύθυνοι των Κατασκηνώσεων της Ι.Α.Α. γνωρίζουν πολύ καλά πως η εμπειρία της κατασκήνωσης είναι εποικοδομητική και μοναδική για ένα παιδί καθώς συμβάλλει σημαντικά στη πνευματική ανάπτυξη, στην ψυχαγωγία, την άθληση και την διαπαιδαγώγησή του.

Οι Κατασκηνώσεις Ι.Α.Α. είναι οικογενειακού χαρακτήρα όπου όλοι γνωρίζουν όλους, όλοι είναι μια μεγάλη υπέροχη παρέα, κανείς δεν είναι μόνος του. Από τη σιγουριά της οικογενειακής εστίας μέχρι την κατασκηνωτική περιπέτεια, ο δρόμος είναι στρωμένος με προσδοκίες, ματαιώσεις, χαρές, φόβους και αγωνίες για το λόγο αυτό σχεδιάζεται και χτίζεται πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με καθημερινές εκπλήξεις, συναρπαστικές εξορμήσεις και εκδρομές.

Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η πνευματική χαρά, ο ενθουσιασμός, το πολύ παιχνίδι, η αμέριστη αποδοχή του άλλου, οι ζωντανές φιλίες και μια ατμόσφαιρα που έχει πιάσει το σφυγμό της εποχής.

Η φετινή χρονιά ήταν μεστή ψυχαγωγικών και μορφωτικών εμπειριών για τους κατασκηνωτές υπό την εμπνευστική παρουσία του Αρχιεπισκόπου.

Το πρόγραμμα της Κατασκήνωσης ήταν πλούσιο σε αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι εναλλαγές του καθημερινού προγράμματος έκαναν την κάθε ημέρα ξεχωριστή. Καμία μέρα δεν ήταν πανομοιότυπη με τις προηγούμενες. Δεν έλειψαν οι ευκαιρίες εκκλησιασμού και άλλα λατρευτικά βιώματα.

Η όλη ατμόσφαιρα της κατασκηνωτικής εμπειρίας δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθούν δυνατές φιλίες και να σμιλευθούν οι νεανικές ψυχές με τα νάματα του Ευαγγελίου και τις αξίες της χριστιανικής αγάπης, της φιλαδελφίας, του σεβασμού στο περιβάλλον και της ειρήνης.

Τα παιδιά αθλήθηκαν στο σώμα και στο πνεύμα, επιμορφώθηκαν, διασκέδασαν, χόρεψαν, τραγούδησαν, γέλασαν με την καρδιά τους και δοκίμασαν τις υγιεινές λιχουδιές που με πολυ μεράκι ετοίμαζε κάθε μέρα το μαγειρείο.

Οι Κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών είναι ο ιδανικότερος χώρος για να κοινωνικοποιηθεί ένα παιδί και να περάσει από το εγώ στο εμείς και να χτίσει παντοτινές φιλίες.

Περισσότερο όμως, είναι ένα σχολείο ζωής για τα παιδιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.