Μέσα σε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα, κατά το διήμερο 8-9 Δεκεμβρίου 2022, η Ιερά Μητρόπολη Πισιδίας τίμησε, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, τον Άγιο Αλύπιο τον Κιονίτο, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στην Αττάλεια.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αλυπίου τοῦ Κιονίτου ανηγέρθη το έτος 1844 από τους αδελφούς Ευστράτιο και Εφραίμ Δανιηλόγλου ως οικογενειακό παρεκκλήσιο. Περιήλθε και πάλι στην κατοχή της Εκκλησίας, όταν αγοράσθηκε το έτος 2011 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπήρξε ο πρώτος ναός που έκτοτε άρχισε να λειτουργεί συνεχώς μέσα τους κόλπους της Ιεράς Μητροπόλεως Πισιδίας, για να υπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες των χιλιάδων Ορθοδόξων Χριστιανών, που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της Αττάλειας.

Στους εορτασμούς, που άρχισαν την παραμονή με την πανηγυρική αγρυπνία, προέστη ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, με συλλειτουργούς τον Επιχώριο Μητροπολίτη Πισιδίας κ. Ιώβ και τον Βοηθό του Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευδοκιάδος κ. Αμβρόσιο. Κατά την κυριώνυμη ημέρα στην εόρτιο Θεία Λειτουργία συμμετείχαν κληρικοί και πολλοί πιστοί από τις ενορίες της Αττάλειας, της Σίδης και της Αλάνυας, ενώ ο φιλοξενούμενος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας απευθύνθηκε προς το εκκλησίασμα.

Μετά τη θεία λειτουργία παρακάθισαν όλοι σε φιλικό εορταστικό γεύμα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.