Αθώος κρίθηκε χθες ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος δικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιώς για παράβαση απαγόρευσης πάσης Θείας ιερουργίας κατά τον Μάρτιο 2020, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στη δίκη και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kythera.News όταν ξεκίνησε η δίκη και παρουσιάσθηκαν οι δικηγόροι υπεράσπισης, ο πρόεδρος του δικαστηρίου τους είπε: «Σας τιμά αυτή η υπεράσπιση». Η δίκη τελείωσε σε 15 λεπτά. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση, ενώ ο πρόεδρος της έδρας προσφώνησε τον Μητροπολίτη Κυθήρων ως «εξαιρετικό Σεβασμιώτατο».

Με την ανακοίνωση της αθωωτικής απόφασης το ακροατήριο χειροκρότησε.

Στις 20 Μαρτίου 2020 ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ άνοιξε τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων και κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν στην ακολουθία των Χαιρετισμών, την οποία τέλεσε κανονικά, παρά τη σχετική απαγόρευση και δια Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, με τις καμπάνες να χτυπούν και να καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στην εκκλησία. Για το ζήτημα αυτό υπήρξε αντιπαράθεση και με τοπικούς παράγοντες.

Ωστόσο, επίσημα πλέον και με απόφαση της δικαιοσύνης ο Σεβασμιώτατος απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία.

Διαβάστε τι δηλώνει ο Κυθήρων Σεραφείμ για τη Δίκη του και τις ανακρίβειες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.