Η σοβαρή υπόθεση της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Ναυπάκτου συνεχίζει να ταλανίζει την τοπική Εκκλησία.

Σε απίστευτες αιτιάσεις προέβη ο καθαιρεμένος Ιερέας π. Ιγνάτιος Σταυρόπουλος διαμέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτησή του αυτή, η οποία εδημοσιεύθη σε συγκεκριμένο blog, αποπειράται να απαντήσει σε όσα ερωτήματα θέτει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου γύρω από το θέμα της δικαστικής εμπλοκής της Μονής Μεταμορφώσεως όπως γράψαμε στο άρθρο Έκτακτο: Νέα ανακοίνωση της Μητρόπολης Ναυπάκτου για τις δικαστικές διαμάχες της Μονής Μεταμορφώσεως.

Η εν λόγω ανακοίνωση της Μητρόπολης Ναυπάκτου εύλογα θέτει ορισμένα ερωτήματα ως προς τη δικαστική κατάληξη της υπόθεσης της Μονής, η ουσία της οποίας είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Ουσιαστικά οι αιτιάσεις που προβάλλονται είναι ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ενδελεχής έλεγχος στα οικονομικά της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως και ερωτήματα προκαλεί η πρόσφατη απόφαση του εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδος.

Αντί να απαντήσει επί της ουσίας, ο καθαιρεμένος Ιερέας Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, στην παρέμβασή του επιτίθεται εκ νέου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου, αφήνοντας υπόνοιες για οικονομικές ατασθαλίες δια μέσω υποτιθέμενων πωλήσεων ακινήτων.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Ναυπάκτου, επεσήμανε πως ουδέποτε όσο καιρό βρίσκεται εκείνος στο τιμόνι της Εκκλησίας της Ναυπάκτου δεν πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές που να προέρχονται από αγοραπωλησίες ακινήτων.

Αναμένεται δε να εκδοθεί νέα ανακοίνωση τις προσεχείς ώρες από τη Μητρόπολη προς την αποκατάσταση της αλήθειας και αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων.

Οι μόνες αγοραπωλησίες ακινήτων που τυχόν έλαβαν χώρα, πραγματοποιήθηκαν προτού αναλάβει Μητροπολίτης ο Σεβασμιώτατος Ιερόθεος.

Για την ιστορία, όλη αυτή η επίθεση στο πρόσωπο του Ποιμενάρχη της Ναυπάκτου ξεκινά αρκετό καιρό πριν, και αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος αρνήθηκε να υπογράψει συναλλαγές της Ιεράς Μονής, τις οποίες έκρινε ύποπτες.

Έκτοτε μπήκε στο στόχαστρο διαφόρων κύκλων και μέσων ενημέρωσης.

Ως εκ τούτου οι αιτιάσεις του καθαιρεμένου Ιερέα κατά της τωρινής διοίκησης της Ιεράς Μητροπόλεως πέφτουν στο κενό ως αβάσιμες.

Ο εν λόγω άνθρωπος, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων χαίρει ιδιαίτερης υποστήριξης από ορισμένους κύκλους, φέρεται να προβαίνει παρότι καθαιρεμένος σε τελέσεις μυστηρίων όπως βαπτίσεων κάτι που είναι καταφανώς αντικανονικό και παράτυπο.

Η υπόθεση αυτή της Μονής Μεταμορφώσεως ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια τη Μητρόπολη Ναυπάκτου και προσωπικά τον Μητροπολίτη Ιερόθεο.

Έναν άξιο Ποιμενάρχη, παράδειγμα μόρφωσης, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για τα νέα θρησκευτικά στα σχολεία, με συνεχείς παρεμβάσεις προς όφελος των νέων παιδιών.

Είναι προφανές ότι εξυπηρετείται εντέχνως ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και απαξίωσης του έργου της Μητρόπολης Ναυπάκτου.

Ένα σχέδιο το οποίο εκείνοι που το κατεργάζονται θα μας βρουν απέναντί τους.

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.