ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Ο Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων υποδέχεται Ιερό Λείψανο της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού.

Ιερός Ναός Αγίων Ακινδύνων , Δήμου Αγίου Αναργύρων. Πρόγραμμα υποδοχής.

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ- Βιογραφία

Γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στη Σηλυβρία της Θράκης από τον Δήμο και τη Βασιλική Κεφάλα και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά τους. Το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος.

Μικρός, 14 ετών, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου εργάστηκε ως υπάλληλος και κατόπιν ως παιδονόμος στο σχολείο του Μετοχίου του Παναγίου Τάφου. Κατόπιν πήγε στη Χίο, όπου, από το 1866 μ.Χ. μέχρι το 1876 μ.Χ. χρημάτισε δημοδιδάσκαλος στο χωριό Λίθειο.

Το 1876 μ.Χ. εκάρη μοναχός στη Νέα Μονή Χίου με το όνομα Λάζαρος και στις 15 Ιανουαρίου 1877 μ.Χ. χειροτονήθηκε διάκονος, ονομασθείς Νεκτάριος, από τον Μητροπολίτη Χίου Γρηγόριο (1860 – 1877 μ.Χ.), και ανέλαβε τη Γραμματεία της Μητροπόλεως.

Το 1881 μ.Χ. ήλθε στην Αθήνα, όπου με έξοδα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρονίου Δ’ (1870 – 1899 μ.Χ.), σπούδασε Θεολογία και πήρε το πτυχίο του το 1885 μ.Χ.

Η συενέχεια στο άρθρο Την Πέμπτη η παράκληση ενώπιον του λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου- Στείλτε ονόματα

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Αλεξανδρα ζαχαρακη

Υπέρ Υγειας
Ιωάννου Αλεξάνδρας
Δημητριου Ειρήνης Αθανασίου
Βασιλικής Πηνελοπης
Ορσαλιας τέκνων και εγγονων
Δέσποινας και τεκνου
Ολυμπίας και τέκνων
Δημητριου τέκνων και εγγονων

2
Μαρία Μπαγιαστα

Χαράλαμπος, Σοφία. Ελευθερία. Θεόδωρος, Εμμανουήλ, Αναστασία, Αλεξάνδρα, Σοφία, Μαρία, Γεώργιος, Νικόλαος, Δέσποινα, Νικόλαος, Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα.