ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Οι ειδικότητες που έχουν ζητηθεί είναι ίδιες με αυτής της 2Κ/2019 με την πλειονότητα των θέσεων να αφορά σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε άλλες ειδικότητες όπως.

ΑΣΕΠ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ : Στοχος του υπουργείου είναι ο διαγωνισμός να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι ώστε το νέο προσωπικό μαζί με το προσωπικό της 2Κ/2019 (1.116 θέσεις στην Υγεία) να στελεχώσουν το σύστημα Υγείας προκειμένου να μην χρειαστεί το υπουργείο να προσλάβει επιπλέον εποχικό προσωπικό από το Σεπτέμβριο σε περίπτωση που συνεχιστεί η διασπορά του κορονοϊου.

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ εχει φτάσει εδώ και λίγες μέρες νέο αίτημα του υπουργείου Υγείας για 1.209 μόνιμες θέσεις όλων των κατηγοριών και βαθμίδων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr η εν λόγω προκήρυξη έχει μπει σε πρώτη προτεραιότητα.

ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Οι τελευταίες μετρήσεις του ΟΑΕΔ δείχνουν πως οι μακροχρόνια άνεργοι ξεπερνούν τους 580.000.

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο, από δημοσιονομικής πλευράς, να υπάρξει ένα πακέτο ενίσχυσης για πάνω από μισό εκατομμύριο δικαιούχους, πολύ περισσότερο για όλους τους μη επιδοτούμενους ανέργους, οι οποίοι ανέρχονται σε πάνω από 836.000. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως κάτι τέτοιο αποκλείεται, τονίζουν άλλες πηγές.

Την ίδια ώρα, ήδη εφαρμόζονται η δίμηνη παράταση όλων των βασικών επιδομάτων ανεργίας, τα οποία έληξαν στο α΄τρίμηνο του 2020, γεγονός το οποίο προκαλεί επιπλέον δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Στην κατηγορία αυτή των ανέργων ανήκουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κοντά στους 150.000.

Υπενθυμίζεται πως ως μακροχρόνια άνεργος λογαριάζεται από τον ΟΑΕΔ ο άνεργος εκείνος ο οποίος έχει μείνει χωρίς δουλειά για πάνω από ένα χρόνο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

7 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

,,πότε θα πάρουμε το ταμείο ανεργίασ

2
Λουπας Ιωάννης του Σωτηρίου

Καλημέρα

3

Οδηγός ε κατηγορίας

4
Olivera Jovanovic

Για να καταλάβω δεν μπορώ.Μαζι δουλέψαμε πέρσι σεζόν με μια κυρία στο ίδιο εστιατόριο μαζί τελειώσαμε την σεζόν εμένα μου βγήκε πιο γρήγορα η απόφαση για επιδότηση ανεργίας τόρα η κυρια αυτή πηρε παράταση για 2 μινεσ και δώρο Πάσχα και εγώ όχι επειδή έληξε τέλη Δεκεμβρίου.Ειναι δίκιο αυτό η όχι? Εγώ άνεργη δεν είμαι? Μαζί σασ λέω δουλέψαμε όλο το σεζόν
Ευχαριστώ

5
Γιώργος Κωνστσντοπουλος

Ως Ελεύθερος επαγγελματίας, Κινηματογραφιστης , Ερευνητής , Σεναριογράφος , Σκηνοθέτης, με ανάλογο πιστοποιημένο Βιογραφικό , όμως Χρόνια ανεργος, εγγεγραμμένος στα σχετικό Μητρωο του ΟΑΕΔ, με Χαρτί Ανεργειας.

6
Αναστασιος Μαυρακης

Παιδιά καλημέρα.
Σε αυτούς που τελειώνει το επίδομα του ΟΑΕΔ τον Απρίλιο δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη παράτασης;
Πως θα βρούμε πως θα ζήσουμε χωρίς καμία πιθανότητα εύρεσης μεροκάματου; Ενοίκια δάνεια τρέχουμε...
Να πάρει θέση ο κ βουρτσης

7

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΡΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ