Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό & Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών ο Σύνδεσμος των εν Αθήναις διαβιούντων Θεσσαλονικέων ετέλεσε την καθιερωμένη ετήσια αρτοκλασία του εις τιμήν και μνήμην του Προστάτου & Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Την αρτοκλασία ετέλεσε ο νεοεκλεγείς εκ του σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος μαζί με τους πατέρες του Ιερού Ναού τον Προϊστάμενο π.Θωμά Συνοδινό τον εφημέριο π.Δημήτριο Νίκου και τον Πρωτοδιάκονο π.Δημήτριο Φωκιανό.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος πρωτίστως ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο με του οποίου την άδεια και ευλογία παρέστει ώστε να τελέσει την αρτοκλασία του Συνδέσμου Θεσσαλονικέων και έπειτα μίλησε για την τιμή που οι ευλαβείς χριστιανοί θα πρέπει να αποδίδουν προς το πρόσωπο των Αγίων της Εκκλησίας μας.

Μετά το πέρας τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αθήναις Θεσσαλονικέων κ. Ζαφείριος Ταμπακίδης ο οποίος με την σειρά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία του και του ευχήθηκε εκ μέρους όλων ο Άγιος Δημήτριος να τον ευλογεί να τον προστατεύει και να τον καθοδηγεί στην νέα διακονία του επ’αγαθώ της Εκκλησίας Του Χριστού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.