Το νέο λεγόμενο «υπουργικό συμβούλιο» του ψευδοκράτους, αναμένεται να υποβάλλει απόψε ή αύριο το πρωί στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ο εκτελών χρέη προέδρου του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Ερσίν Σανέρ, αφού υπέγραψε μαζί με τους προέδρους των κομμάτων Δημοκρατικό και Αναγέννησης, Φικρί Ατάογλου και Ερχάν Αρικλί, το πρωτόκολλο συνεργασίας για την τρικομματική «κυβέρνηση» μειοψηφίας, που θα οδηγήσει το ψευδοκράτος σε «βουλευτικές εκλογές» τον Οκτώβριο του 2021.

Μετά την ανάληψη της εντολής σχηματισμού «κυβέρνησης» για δεύτερη φορά, ο κ. Σανέρ είχε χθες ξανά συνάντηση με τους Ατάογλου και Αρικλί που αυτή τη φορά, συμφώνησαν στην συνεργασία. Ο εκτελών χρέη προέδρου του ΚΕΕ θα είναι και ο «πρωθυπουργός».

Ο Αρικλί σε δηλώσεις στον σταθμό «Μπαϊράκ» είπε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα είναι ο ίδιος «υπουργός οικονομικών και ενέργειας», αναφέροντας ωστόσο ότι σύντομα θα φέρουν ηλεκτρικό ρεύμα από την Τουρκία στα κατεχόμενα μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου και θα εκμεταλλευτούν την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Τα συλλογικά όργανα των τριών κομμάτων ενέκριναν σήμερα την συμφωνία των αρχηγών τους, με βάση την οποία το ψευδοκράτος θα οδηγηθεί σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, που ήταν εξαρχής ο όρος του Ερχάν Αρικλί για να συμμετάσχει σε μια «κυβέρνηση».

Η «κυβέρνηση» θα πρέπει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την «βουλή» και γι’ αυτό χρειάζεται 26 «βουλευτές». Το ΚΕΕ έχει 20 «έδρες», αλλά μία ανήκει στον Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν που ζει μόνιμα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη. Τρεις «έδρες» έχει το Δημοκρατικό Κόμμα και δύο το κόμμα Αναγέννησης.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.