Γράφει ο Αργολικός Παλμός:

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, εορτή των εισοδίων της Θεοτόκου εορτάζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Παναγίας Κατακεκρυμμένης- πορτοκαλούσας στην πόλη του Άργους. Την Παραμονή της εορτής Δευτέρα 20 Νοεμβρίου εψάλει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου , ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία και το απόγευμα της ίδιας ημέρας Τρίτη 21 Νοεμβρίου τελέσθηκε μεθεόρτιος εσπερινός με λιτανεία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας , καθώς και των Ιερών Λειψάνων, χοροστατούντος του Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Αργολίδος Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου . Ακολούθησε ετήσιο Κτητορικό μνημόσυνο.

Στην μονή μονάζουν οι αυτάδελφοι Ιερομόναχοι π. Ιωσήφ και Μακάριος Δρόσσος , οι οποίοι τα τελευταία χρόνια προσπαθούν για το καλύτερο της ιστορικής μονής.

Το πανέμορφο αυτό μοναστήρι που βρίσκεται κάτω από το κάστρο Λάρισα του Άργους και είναι ένα από τα ομορφότερα προσκυνήματα της περιοχής του Άργους αλλά και ολόκληρης της Αργολίδας.

Η Κατακεκρυμένη, είναι κολλημένη στην ανατολική πλευρά του κάστρου Λάρισας και βρίσκεται σχεδόν στη μέση απ’ όπου ξεκινάει και απλώνεται η όμορφη πολιτεία του Άργους. Η Μονή της Κατακεκρυμένης ανάγεται οπωσδήποτε στον 8ον αιώνα ή και ακόμη παλαιότερα.

Πρώτη γραπτή μαρτυρία για το ιστορικό αυτό μοναστήρι, έχουμε από τα 850 μέχρι 900 μ.Χ. Πρόκειται για μια σύντομη αφήγηση του Αγίου Μητροπολίτου Κορίνθου Παύλου, που ήταν αδελφός του Αγίου Πέτρου, Μητροπολίτη του Άργους. Οι δύο αυτοί άγιοι Ιεράρχες και αυτάδελφοι ζήσανε στα 850 με 900 μ.Χ.

Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας Άργος: Η Λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Πορτοκαλούσας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.