Η Τσικνοπέμπτη 2022 πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου, οι Απόκριες στις 6 Μαρτίου, ενώ η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου.

Πρόβες.. καρναβαλιού για μια ακόμη χρονιά εν μέσω πανδημίας.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ η μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό δεν θα γίνει. Φυσικά, δεν θα λείψουν οι υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Η περίοδος του Τριωδίου είναι εκκλησιαστική περίοδος δέκα εβδομάδων που ξεκινά από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου και φτάνει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο. Μέσα στην περίοδο αυτήν περιλαμβάνεται η Απόκρεως, η Μεγάλη Τεσσαρακοστή και η Μεγάλη Εβδομάδα. Οι τρεις πρώτες εβδομάδες αποτελούν την Απόκρεω. Ακολουθούν έξι εβδομάδες νηστειών (Τεσσαρακοστή) και τέλος η Μεγάλη Εβδομάδα. Φέτος, το Τριώδιο ανοίγει στις 13 Φεβρουαρίου.

Η Τσικνοπέμπτη 2022 πέφτει στις 24 Φεβρουαρίου, οι Απόκριες στις 6 Μαρτίου, ενώ η Καθαρά Δευτέρα φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου.

Τριώδιο ονομάζεται το Λειτουργικό Βιβλίο της Εκκλησίας μας το οποίο περιλαμβάνει τους Ύμνους των Κυριακών, απο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Τελετή της Αναστάσεως. Ονομάζεται έτσι διότι οι περισσότεροι Κανόνες του Όρθρου (πρωινή Ακολουθία) περιέχουν τρείς Ωδές ενώ συνήθως περιέχουν εννέα Ωδές – την 8η και την 9η πάντοτε, ύστερα δε διαδοχικά μία από τις πέντε πρώτες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.