Ι.Μ. ΠΑΤΡΩΝ

Η Αποστολική πόλις και Μητρόπολις των Πατρών, εορτάζει την 58η επέτειο από την Επανακομιδή της τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, από την Ρώμη (όπου ευρίσκετο για πάνω από 500 χρόνια), στην πόλη του μαρτυρίου του Πρωτοκλήτου, στην Πάτρα.

Ήταν τότε 26 Σεπτεμβρίου 1964.
Το Σάββατο το πρωί, 24.9.2022, μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η έξοδος της Αγίας Κάρας του Πρωτοκλήτου εκ του Ιερού Βήματος και λιτανευτικώς μετεφέρθη στο κέντρο του Ιερού Ναού, για να αρχίσει το προσκύνημα από τον Λαό.

Πλήθος πιστών προσέρχεται να προσκυνήσει, ενώ τόσο κατά την έξοδο της Αγίας Κάρας, όσον και καθ’ όλας αυτάς τας ημέρας, προσήλθαν και προσέρχονται πλήθος Ρουμάνων, Κληρικών, Μοναχών και Λαικών αδελφών.

Στην Ακολουθία της εξόδου της Αγίας Κάρας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο τέλος της ακολουθίας, μίλησε για το ιστορικό της εορτής και για την μεγάλη δωρεά του Θεού ώστε να έχωμε την αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του και πάλι, στην Πάτρα, όπου εμαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος του.

Οι ιερές Ακολουθίες θα συνεχιστούν με τον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό το Σάββατο το βράδυ, την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία την Κυριακή το πρωί και την Κυριακή το απόγευμα με την ιερά Λιτανεία της ιεράς εικόνος και της τιμίας κάρας του Πρωτοκλήτου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.