Χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται ολόχρονα τη Μονή του Οσίου Αβακούμ στο Φτερικούδι καθώς έχει γίνει πόλος έλξης για πολλούς νέους.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Αβακούμ στο Φτερικούδι ευχαρίστησε τον κόσμου που στηρίζει το μοναστήρι. «Δεν φτιάχνουμε κάτι προσωπικό, φτιάχνουμε ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο, εμείς θα φύγουμε κάποια στιγμή από τη ζωή. Η γη είναι ένα μεγάλο ξενοδοχείο που καθημερινά φιλοξενεί ανθρώπους κάθε μέρα, άνθρωποι μπαίνουν και άνθρωποι βγαίνουν».

Συμπλήρωσε ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να υπάρχει τιμιότητα και εντιμότητα για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα και γι’ αυτό κατά καιρούς διοργανώνουν κάποιες εκδηλώσεις πνευματικού περιεχομένου ώστε να εξευρεθούν πόροι.

«Το κύριο έσοδο της Μονής είναι τα γλυκά των πατέρων που με αυτά δεν μπορείς να κτίσεις. Είναι η αγάπη του κόσμου, οι εισφορές, οι αγώνες οι μεγάλοι, έτσι θα έχουμε την εύκαιρα να κάνουμε το δείπνο αγάπης εν πλω. Καράβι που μας παραχώρησαν με πολύ αγάπη φίλοι της Μονής μας για να διοργανωθεί το συναπάντημα. Να κοινωνήσουμε με τα πρόσωπα των αγαπημένων μας» είπε.

Μετέπειτα μιλώντας για τους νέους που επισκέπτονται το μοναστήρι είπε, «Κουράστηκαν οι άνθρωποι με ψεύτικες αλήθειες με φωτάκια και ουτοπίες και ψάχνουν την όντος αλήθεια που είναι ο Χριστός, ψάχνουν μια καρδιά αληθινή έναν άνθρωπο να της δείξει τον δρόμο για το φως για την αιώνια ζωή γιατί τα υπόλοιπα κουράζουν απελπίζουν και φέρνουν τον άνθρωπο σε απόγνωση.

Οι νέοι είναι αυτοί που μας δίνουν την ελπίδα ότι υπάρχει αύριο ότι αξίζει τον κόπο να παλέψουμε. Οι νέοι είναι κουρασμένοι και ταλαιπωρημένοι από τα καμώματα των παλαιότερων κληρικών» ανέφερε.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.