Στην πίστη της Χαναναίας αλλά και στην επιμονή και υπομονή που επέδειξε αναφέρθηκε ο Πατέρας Ιωάννης Ιωάννου Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και Ηγούμενος της Μονής Αποστόλου Βαρνάβα στον θείο λόγο του την Κυριακή στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στην Πόλη Χρυσοχούς.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου με αφορμή τη σιωπή που επέδειξε ο Χριστός στις σπαρακτικές κραυγές της…. εξήγησε πως ο Θεός σιωπά γιατί θέλει να μάς κάνει να ενεργήσουμε από μόνοι μας, να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και τις δυνατότητες που έχουμε και σε τελευταία ανάλυση σκοπό έχει να φανερώσει την αξία μας να κοινωνικοποιήσει τον δυναμισμό μας και να θέσει σε ενέργεια κάθε μας ικανότητα και σεβόμενος ο Θεός το θείο δώρο που μάς έδωσε την ελευθερία. Ο άλλος σκοπός είπε είναι για να μάς φέρει πιο κοντά του .

Ακολούθως αναφέρθηκε σε παραδείγματα από ανθρώπους οι οποίοι ήταν εκτός Εκκλησίας , εκτός της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας και παρακαλούσαν τον Θεό να τους βοηθήσει σε κάποια ασθένεια τους. Αυτοί είπε οι άνθρωποι ήρθαν πιο κοντά στην Εκκλησία και έγιναν τα πιο πιστά μέλη της Εκκλησίας , παιδιά του Θεού/

Τρίτος σκοπός είναι για να μάς προφυλάξει . Γιατί εκείνο το οποίο εμείς νομίζουμε ότι είναι καλό “αγαθό” μπορεί να είναι κακό και μη ωφέλιμο για εμάς. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ως παράδειγμα σε έναν υποψήφιο φοιτητή ο οποίος αποτυγχάνει στις εισαγωγικές εξετάσεις ο οποίος κοπίασε, αγρύπνησε, προσευχήθηκε, παρακάλεσε , ικέτευσε τον Θεό και στο τέλος βλέπει τα όνειρα του να γκρεμίζονται. Σίγουρα είπε αυτή αποτυχία τον οδήγησε στην θλίψη , στον πόνο, στον μαρασμό και όμως μέσα απ’ αυτή την αποτυχία του γίνεται η αφορμή να ακολουθήσει κάποιον άλλο δρόμο που να τον αξιώνει , να τον φέρνει ψηλότερα και τον κάνει ευτυχισμένο. Πρέπει να είμαστε σίγουροι είπε ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ιωάννου ότι όταν έρθει η κατάλληλη ώρα ο Θεός θα λύσει την σιωπή του. Γιατί σημείωσε στην ιστορία του ανθρώπου και του κόσμου Εκείνος θα πεί την τελευταία λέξη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.