Την μνήμη του Οσίου πατρός ημών Κυριακού του Αναχωρητού τίμησε ο ενοριακός ιερός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κάραβου – Αλιβερίου με επίκεντρο της εορτής το φερώνυμο παρεκκλήσι του Αγίου Κυριακού πλησίον του ενοριακού ιερού ναού όπου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον προαναφερθέντα ενοριακό ιερό ναό ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα πλειάδα ιερομονάχων και ιερέων εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου και της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Χαρίση εφημέριο του ιερού ναού και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος ομίλησε με επίκεντρο του λόγου του τον βίο του Οσίου Κυριακού δίνοντας το παράδειγμα του στην σύγχρονη κοινωνία.

Εν συνεχεία εψάλη από τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ και τους ιερείς η ιερά παράκληση στον Άγιο Κυριακό.

Ακολούθησε μετά το πέρας του εσπερινού η λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Κυριακού στην οποία συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά και πολλοί πιστοί της ενορίας του Καράβου και της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.

Τους ύμνους επίσης απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Ιωάννης Τσούνης ιερού ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Νέας Φιλοθέης Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κ. Νικόλαος Νάκος ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου με την συμμετοχή πολλών ιεροψαλτών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.