Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , αποδίδοντας τιμή στη μνήμη των εορταζόντων Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, χοροστάτησε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στον Αρχιερατικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου και Αγίων Αναργύρων στα Διαβατά, τη γενέτειρά του.

Μετά την κατανυκτική εσπερινή δέηση ο Επίσκοπος αναφερόμενος στο ζεύγος των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού υπογράμμισε το χάρισμα των ιαμάτων που είχαν λάβει ως δώρο ευλογίας από το Θεό, τόνισε ότι και σήμερα οι άνθρωποι μπορεί να γίνουν αποδέκτες της Χάριτος των ιάσεων, αν εκζητήσουν με πίστη δυνατή τη βοήθεια των Αγίων Αναργύρων.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους κληρικούς, τις πολιτικές αρχές και το εκκλησίασμα για τη συμμετοχή τους στη χαρά της Πανήγυρης, τους προέτρεψε για άλλη μια φορά να μπολιάσουν τις οικογένειές τους με τη θύμηση των αγίων και τους κάλεσε να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην συναυλία που ακολούθησε στα πλαίσια των εκδηλώσεων »Μικρά Ασία Χαίρε» για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.