Την Δ’ Κυριακή του Πάσχα, 22 Μαΐου, και επί τη εορτή της Σαμαρείτιδος στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου τελέσθηκε η Αρχιερατική Χοροστασία του Όρθρου, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου κ.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετά των συνιερουργούντων Ευβοέων Ιεραρχών: Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και Ωρεών κ. Φιλοθέου, με συλλειτουργούς τους: Πανοσ. Αρχιμ. Αγαθάγγελο Κόκλα εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Δαμασκηνό Μούρτζη, Ιεροκήρυκα εκ της νήσου Αιγίνης και τους ιερείς και διακόνους του ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος στην ομιλία με αφορμή το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας αναφέρθηκε στην συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα και στον αποκαλυπτικό διάλογο τον οποίον είχαν.

Τόνισε ιδιαιτέρως την εν πνεύματι και αληθεία λατρεία του Θεού, περί της οποίας μίλησε ο Χριστός, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η λατρεία της Εκκλησίας, που, όμως, δεν πρέπει να εξαντλείται σε μία τυπολατρεία εξωτερικών σχημάτων και κατέληξε ότι όλοι μπορούμε να γίνουμε μέτοχοι στην αποκάλυψη του Θεού, ζώντας στην ζωή της Εκκλησίας και τηρώντας το θέλημά Του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.