Τον Ουρανοφάντορα του Χριστού, μύστην του Δεσπότου, τον φωστήρα τον φαεινόν, τον εκ Καισαρείας και Καππαδόκων χώρας, Βασίλειον τον μέγαν πάντες τιμήσωμεν.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Βασιλείου, αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Μεγάλου, κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασίλειος. Ανήμερα της εορτής, την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, προϊσταμένου του εορτάζοντος Μητροπολίτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, συλλειτουργούντων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Παρέστησαν οι αρχές του τόπου, βουλευτές εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων καθώς και πλήθος κόσμου. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η Δοξολογία της πρώτης του Έτους.

Ακολούθως σχηματίστηκε πομπή προς το Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεως όπου έγινε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας από τον Πανιερώτατο ο οποίος δέχθηκε στη συνέχεια τις ευχές του ιερού κλήρου, των επισήμων, των αρχών της περιοχής και του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.
Την Ιερά Μητρόπολη επισκέφθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος και άλλοι επίσημοι για να ευχηθούν στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.