Ι.Μ. ΠΑΤΡΩΝ

Τον Προστάτη και Πολιούχο της, Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, τιμά με κάθε επισημότητα σήμερα η πόλη της Πάτρας. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο φερώνυμος μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.
Παρακολουθήστε ζωντανά το Αρχιερατικό συλλείτουργο από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα:


Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Tου Αρχιερατικού συλλείτουργου προεξάρχη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Συλλειτουργούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Η εορτή του Αποστόλου Ανδρέου εφέτος, τελείται μέσα σε ιδιαιτέρως πανευφρόσυνο κλίμα, αφού οι καρδιές των Πατρινών, σκιρτούν από χαρά, λόγω της αγιοκατατάξεωςτου Οσίου Γερβασίου, του εν Πάτραις από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός
Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες το απόγευμα με την τέλεση Πανηγυρικού Πολυαρχιερατικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος (συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος), Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.