Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 Αρχιερατικό Συλλείτουργο, επί τη εορτή του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Αγίας Ανθίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αμαρουσίου.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Αμφιλόχιος συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Χρυσόστομος Στεφανιδάκης και πλειάδα Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας.

Να αναφερθεί ότι ο ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο Ελευθέριο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Θήρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο και στην μητέρα του Αγία Ανθία.

«Από μικρή ηλικία ο Άγιος Ελευθέριος, χάρη στην προτροπή της μητέρας του Ανθίας υποτάγη στο Χριστό. Αυτή η υποταγή στο Χριστό είναι η μεγαλύτερη πράξη ελευθερίας, γιατί όποιος υποτάσσεται στο Χριστό είναι ελεύθερος από ανθρώπους, από καταστάσεις και κυρίως ελεύθερος από τον εαυτό του.»

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Ο Άγιος Ελευθέριος, ήταν αδούλωτος και ελεύθερος, δεν τον φόβιζαν τα σπαθιά των διωκτών και τον τυράννων και δεν τον υποδουλώναν στην πλάτη του, να αρνηθεί δηλαδή τον Χριστό.»

Τέλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Οικείος Ποιμενάρχης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο που λάμπρυνε με την παρουσία του τον φετινό εορτασμό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.