Γράφει η Μητρόπολη Λευκάδος

Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου

Το πρωινό της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου 2018 τελέσθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αναργύρων Λευκάδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου, πλαισιούμενου από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Λευκάδος Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Νικηφόρος Ασπρογέρακας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα αλλά και στη μορφή και τη δράση του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νικηφόρου.

Στη συνεχεία εψάλη Αρχιερατικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δέκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου της τοπικής μας Εκκλησίας κυρού Νικηφόρου, αλλά και προς τους αείμνηστους δωρητές και δωρήτριες των Κληροδοτημάτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Παρόντες ήταν φυσικά αρκετοί κληρικοί μας καθώς και πολυπληθές ευσεβές εκκλησίασμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος μετέβη με κληρικούς στο Κοιμητήριο της πόλεως όπου έψαλε Τρισάγιο στους τάφους των Μακαριστών Αρχιερέων Δωροθέου και Νικηφόρου.

Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κυρού Νικηφόρου

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.