Στον Ιερό Ναό της Θείας Αναλήψεως στην Πολίχνη ιερούργησε την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, ημέρα κατά την οποία η Αγία του Χριστού Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας πλαισιωμένος από τους πατέρες του Ναού.

«Στον ουρανό θέλουν να ανέβουν οι άνθρωποι και το επιτυγχάνουν αυτό με το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας». Με αυτήν τη φράση άρχισε ο Σεβασμιώτατος το κήρυγμά του. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε δυο σπουδαία γεγονότα που σημαδεύουν τη σημερινή Κυριακή: την παρουσία των 630 Αγίων Πατέρων στη Σύνοδο της Χαλκηδόνας και τη μορφή της Αγίας Μαρίνας.

Τέλος, αφορμώμενος ο Επίσκοπος από τον Κυριακό λόγο: « Υμείς εστέ το φως του κόσμου» έθεσε το ερώτημα στο εκκλησίασμα: «τι είναι το φως;».

Το φως είναι η πηγή της ζωής, είναι η ίδια η ζωή.

«Και εγένετο φως»… σημειώνεται στην Εξαήμερο υποδηλώνοντας ότι το Φως είναι η αρχή της δημιουργίας. Το αισθητό φως παραπέμπει στο νοητό φως, στο Φως του Χριστού. Φως είναι ο ίδιος ο Χριστός. Για να καταστεί ο πιστός φως οφείλει να είναι συνδεδεμένος με το Φως του Χριστού» .

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.