Την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη. Το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι κληρικοί: ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Παρθένιος Μαχαιριώτης, ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Γρηγόριος Ιωαννίδης, ο π.Μάρκος Γκορές, ο π.Γεώργιος Οικονόμου, ο αρχιδιάκονος π.Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος π.Χρήστος Καρακούδης. Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π.Νικόλαος Δέλιος παρίστατο συμπροσευχόμενος.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας, στο κήρυγμά του, με ενάργεια ιχνογράφησε τη σκηνή της θεραπείας του παραλυτικού από τον Κύριο και ανέσυρε με ευστοχία τους συμβολισμούς που υποκρύπτονται στην Ευαγγελική περικοπή: «Ο ασθενής τελεί εν αναπηρία 38 ολόκληρα χρόνια. Ο Χριστός τον προκαλεί σε διάλογο. Τον ρωτά: «θέλεις υγιής γενέσθαι;». Η απάντηση του παράλυτου ξαφνιάζει, συγκλονίζει: «άνθρωπον ουκ έχω». Αποκαλύπτει ότι δεν μπορεί να γευτεί το θαύμα, δεν έχει άνθρωπο. Η τραγωδία του συνίσταται στην απουσία ανθρώπου. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται έκδηλα στην εποχή μας: επικρατεί ο ατομισμός, η ιδιώτευση ακόμα και μέσα στο χώρο της Εκκλησίας. Ο καθένας θεωρεί τη σωτηρία του ως προσωπική υπόθεση, με αποτέλεσμα να εκτρέπεται από την εκκλησιαστική κοινότητα. Στην Εκκλησία είμαστε όλοι ασθενείς, ανήμποροι, ανάπηροι.

Η Εκκλησία μας είναι η «κολυμβήθρα» μας. Η Αγία μας Εκκλησία μάς δέχεται νήπια και με το βάπτισμα μάς καθιστά μέλη Της. Μόνον μέσα στην Αγία του Χριστού Εκκλησία ο πιστός γίνεται αποδέκτης των δωρεών του Αγίου Πνεύματος. «Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» προστάζει ο Χριστός τον παράλυτο και εμάς. Με τούτη τη φράση μάς καλεί σε έγερση, σε ανάσταση. Ο Χριστός έρχεται, για να συναντηθούμε μαζί Του! Είμαστε έτοιμοι;».

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι δυο χοροί των ιεροψαλτών απέδωσαν θαυμάσια τα ιερά υμνολογήματα. Στον δεξιό χορό προεξήρχε ο κ Ιωάννης Σταύρου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.