Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο της Ενορίας Πρωτ. Ιωάννη Κατσογρεσάκη, ιερούργησε, κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Στυλιανού Πετράκη στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Λάστρου Σητείας.

Στην ομιλία του ο Σεβ. αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, υπογραμμίζοντας τον χρυσό λεγόμενο κανόνα της χριστιανικής ηθικής, «καθώς θέλετε ίνα ποιώσι υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως», αλλά και ότι πρέπει να προσπαθήσομε όλοι να καλλιεργήσομε την αρετή της ευσπλαχνίας στη σκληρή, άκαρδη και γεμάτη εγωισμό σύγχρονη κοινωνία, καθώς ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός κάνει την επανάσταση και την υπέρβαση και μάς ζητά να μοιάσουμε στον ουράνιο Πατέρα μας και να γίνουμε οικτίρμονες και εύσπλαχνοι προς όλους τους άλλους, ακόμα και προς τους εχθρούς μας, «καθώς και ο πατήρ ημών οικτίρμων εστί».

Εκκλησιάσθηκαν αρκετοί πιστοί μεταξύ των οποίων η καταγόμενη από τη Λάστρο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάστρου κ. Ζωή Κρυσταλλά, ο πρ. Δήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Πετράκης κ.α.
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Λάστρου Σητείας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Λάστρου Σητείας

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Λάστρου Σητείας


Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Λάστρου Σητείας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.