Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, εκφράζοντας τη λύπη του για την κατάσταση που επικρατεί.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κάνει τεράστιο λάθος και δεν τον ενδιαφέρει πόσες ψυχές θα φύγουν.

«Μπορεί ο Πούτιν να πηγαίνει στην εκκλησιά, να κάνει και μετάνοιες, να βάζει το σταυρό του, να κοινωνεί, αλλά ταυτόχρονα σκοτώνει. Αυτή είναι η ορθοδοξία του;», διερωτήθηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και τον ίδιο, για την απόδοση και υποστήριξη της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής εκκλησίας, απορρίπτοντας ότι το θέμα που δημιουργήθηκε με τις αντιδράσεις ήταν εκκλησιαστικό.

«Διαψεύσθηκαν οι αδερφοί που έλεγαν ότι το Ουκρανικό θέμα είναι θεολογικό και εκκλησιαστικό. Φανερώθηκε ότι είναι πολιτικό», είπε.

Όσον αφορά τις εκκλησίες που τάχθηκαν υπέρ της Ρωσίας, ανέφερε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

«Μη ξεχνάμε ότι η μισή ορθοδοξία ήταν κάτω από τον κουμμουνισμό και δυστυχώς και σήμερα τους επηρεάζουν οι Ρώσοι», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε μετά από κάταγμα στο χέρι, ανέφερε πως έχει υπομονή, πίστη και θάρρος και δεν υπολογίζει τίποτα. «Τα έχω όλα στο Θεό, σε εκείνον πιστεύω, σε εκείνον έχω τις ελπίδες μου και πιστεύω ότι θα πάω καλά», κατέληξε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.