ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, στο πλαίσιο δεξίωσης στην Αρχιεπισκοπή, το βράδυ της Τρίτης.
Της δεξίωσης προηγήθηκε η 9η σύναξη των Εκκλησιαστικών Επιτροπών της κατεχόμενης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, καθώς και ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, ο οποίος τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα.

Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι πολλοί συμπατριώτες μας «δεν είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα χωριά τους όποτε ήθελαν και όπως ήθελαν, να δουν το σπίτι τους, να πάνε στις εκκλησίες τους, να δείξουν τα σχολεία τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους». Πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατάγεται από μια ημικατεχόμενη κοινότητα, όπου οι περιουσίες είναι κατεχόμενες και τα σπίτια ελεύθερα, γι’ αυτό και καταλαβαίνει πλήρως όλους τους πρόσφυγες.

«Νιώθουμε πως οι σχεδιασμοί των Τούρκων δεν σταμάτησαν εκεί, διότι αφήνουν τελευταία απροκάλυπτα να φαίνεται ο στόχος τους ότι είναι η κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος. «Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να έχουμε κάποια έγνοια και για τα κατεχόμενα και για τα ελεύθερα μέρη μας», υπέδειξε.

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους, είπε ότι είναι ευλογία Θεού το ότι πηγαίνουν στα χωριά τους, ότι λειτουργούνται στις εκκλησίες τους και ότι παίρνουν τα παιδιά τους να δουν τα σπίτια τους. «Δημιουργείτε και σε αυτούς το αίσθημα ότι είναι δικά μας, δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Κι αν περιποιούμαστε τις εκκλησίες μας κι αν ξοδεύουμε τόσα χρήματα γι’ αυτές, έστω κι αν δεν μπορούμε ελεύθερα να τις έχουμε, είναι γιατί είναι δικά μας», συνέχισε.

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «βλέπουμε ζωντανές τις εκκλησίες μας, βλέπουμε και τα χωριά μας και διατηρούμε τον πόθο ζωντανό για να ελευθερώσουμε τον τόπο μας και να επιστρέψουμε πάλι εκεί».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.