Ο Αρχιεπίσκοπος είχε ηγηθεί ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού.

Τη χθεσινή επέτειο θανάτου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που έπεσε θύμα υπέρμετρης και ρατσιστικής αστυνομικής βίας, θυμήθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος σημειωτέον είχε ηγηθεί της ειρηνικής πορείας διαμαρτυρίας πέρυσι στο Μπρούκλιν, βαδίζοντας στα χνάρια του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, κάλεσε όλες και όλους να γίνουν ένα στον αγώνα για τη φυλετική δικαιοσύνη για κάθε άνθρωπο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όπως, μάλιστα, τόνισε, «πρέπει όλοι να πολλαπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας προς αυτή την κατεύθυνση ώστε ο τραγικός θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ να δώσει το έναυσμα για έργα ειρήνης και δικαιοσύνης, που θα ανοίξουν τον δρόμο για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία στο μέλλον».

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος Black Lives Matter και πυροδότησε τον αγώνα για την καταπολέμηση του συστημικού ρατσισμού που υπάρχει ακόμη έντονος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Μάλιστα, στην πρόσοψη της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αναρτήθηκε χθες τεράστιο πανό στο οποίο αναγραφόταν εις μνήμην του Τζορτζ Φλόιντ η ονομασία του κινήματος Black Lives Matter.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.