Το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου 2024, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Νέα Υόρκη, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιδιάκονο Διονύσιο.

Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Καθώς ετοιμαζόμαστε να διανύσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα, ας στοχαστούμε όταν βρισκόμαστε στην Εκκλησία και συμμετέχουμε στις ακολουθίες. Ας αφουγκραστούμε τη Φωνή του Κυρίου που μας μιλήσει είτε απαλά είτε δυνατά. Τη φωνή του Κυρίου, τα λόγια του Κυρίου. Φωνάζει το όνομά σας, όπως ακριβώς και του Λαζάρου, για να σας ελευθερώσει. Ακούστε τη φωνή Του αυτήν την εβδομάδα. Γαληνέψτε τις καρδιές και το μυαλό σας και ελάτε στην Εκκλησία, όπου θα ακούσετε τον απόηχο του μηνύματός Του της αγάπης και της αλήθειας».

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, Γκλόρια Κάστρο έλαβε το χρίσμα από τον Αρχιεπίσκοπο μαζί με τον π. Πέδρο Γκόμες. Ο γιος της Γκλόριας, Μάρτιν, ο οποίος μετείχε στις ακολουθίες, απεβίωσε πριν από 5 χρόνια. Ο π. Gomez ηγείται της ισπανόφωνης διακονίας της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.