Άνοιξε η ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας όπου αναρτώνται οι βαθμολογίες των υποψηφίων των πανελληνίων. Oι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μάθουν τις βαθμολογίες τους στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού είτε επισκεπτόμενοι το λύκειό τους είτε στη διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr.

Για την εισαγωγή στην πλατφόρμα αρκεί να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στα σχολεία, υπενθυμίζεται ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά στοιχεία του ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σημειώνεται, ότι από αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, 17 Ιουλίου, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει πλέον να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό δελτίο τους, επιλέγοντας «Οριστικοποίηση», στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr.

Όπως έχει επισημανθεί από το υπουργείο Παιδείας, μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο του.

Έτσι, προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό -το οποίο θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου- ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) έχει αναρτήσει στο σάιτ της μια εύκολη εφαρμογή, η οποία επιτρέπει στους υποψηφίους να δουν πολύ γρήγορα πόσα μόρια συγκέντρωσαν. Η εφαρμογή είναι σε ισχύ τόσο για όσους έδωσαν Πανελλήνιες με το νέο σύστημα όσο και για αυτούς που εξετάστηκαν με το παλιό σύστημα.

Αφού μπείτε στο σάιτ της ΟΕΦΕ, σε αυτόν τον σύνδεσμο, επιλέγετε είτε την καρτέλα «Υπολογισμός μορίων με το νέο σύστημα» είτε την καρτέλα «Υπολογισμός μορίων με το παλιό σύστημα».

Στη συνέχεια, στα αριστερά της σελίδας, επιλέγετε Προσανατολισμό (Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών, Σπουδών Υγείας, Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής). Στα αντίστοιχα μαθήματα, τοποθετείτε τους βαθμούς που συγκεντρώσατε και η εφαρμογή σάς δίνει αυτομάτως τα μόρια που συγκεντρώσατε.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020 : Δείτε και τις πιθανές σχολές εισαγωγής

Στην πλατφόρμα της ΟΕΦΕ, αφού δείτε πόσα μόρια συγκεντρώσατε, μπορείτε να δείτε και τις πιθανές σχολές εισαγωγής, σύμφωνα με τις περσινές βάσεις. Μια εφαρμογή σάς δείχνει, ανάλογα με το πεδίο σπουδών, σε ποια σχολή είναι πιθανό να εισαχθείτε, πάντα με γνώμονα τις περσινές βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.