Έως την ερχόμενη Παρασκευή πληρώνεται το τελευταίο κομμάτι του Δώρου Χριστουγέννων 2020. Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν έως την Παρασκευή 73 ευρώ. Οι υπόλοιποι θα λάβουν αναλογία, σύμφωνα με τις ημέρες της αναστολής τους.

Για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή από 1η έως 12 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια η αναστολή τους ανακλήθηκε, ώστε να δουλέψουν για τις ανάγκες του click away στα εμπορικά καταστήματα θα λάβουν 28 ευρώ. Αντίστοιχα, εργαζόμενοι σε βιβλιοπωλεία ή κομμωτήρια που ήταν σε αναστολή από 1η έως 13 Δεκεμβρίου και εργάστηκαν από 14 έως 31 Δεκεμβρίου, δικαιούνται να λάβουν έως την Παρασκευή 30 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στις 21 Δεκεμβρίου το κράτος πλήρωσε σε 1.060.434 εργαζόμενους, το τμήμα του Δώρου που αναλογούσε στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 1η Μαΐου έως 30 Νοεμβρίου. Εκκρεμούσε λοιπόν η καταβολή του τμήματος του Δώρου που αντιστοιχεί στην περίοδο αναστολής του μηνός Δεκεμβρίου, η οποία πρέπει να καταβληθεί έως την Παρασκευή, καθώς είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου και σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ, το ποσό πρέπει να καταβληθεί έως 31 Ιανουαρίου.

Η αναλογία του επιδόματος Χριστουγέννων πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) του κάθε μισθωτού.

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, αφού την Παρασκευή εκπνέει ο Ιανουάριος και μια σειρά από εκκρεμείς καταβολές του 2020 παίρνουν σειρά για το… ταμείο.
Έτσι, εντός αυτής της εβδομάδας θα καταβληθεί και το τελευταίο κομμάτι του Δώρου Χριστουγέννων, σε 645.054 εργαζόμενους, που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Εντός των επόμενων 24ωρων – πιθανότατα μέχρι αύριο – αναμένεται να δημοσιευτεί η ΚΥΑ για το θεσμικό πλαίσιο των αναστολών Ιανουαρίου, ενώ η πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή το επίδομα των 534 ευρώ, για τις αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ήμερο του Φεβρουαρίου. Οι δηλώσεις των αναστολών Ιανουαρίου, πάντως, συνεχίζονται έως και την ερχόμενη Κυριακή 31 Ιανουαρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.