Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος παρέστη την Πέμπτη, 1 Απριλίου, στην εορταστική εκδήλωση του σχολείου “Άγιος Ανδρέας” της Πέρθης για την εθνική επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο σχολικό γυμναστήριο, παρόντων των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, της Προξένου της Ελλάδας στην Πέρθη κ. Γεωργίας Καρασιώτου, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας κ. Βύρωνος Σπαρτάλη και των τοπικών πολιτικών αρχών.

Προλογίζοντας την εκδήλωση, ο Θεοφιλέστατος, ανέφερε στους μαθητές: «Σήμερα στη σχολική εορτή, εορτάζουμε δύο μεγάλα γεγονότα, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου για πρώτη φορά ακούστηκε το χαρμόσυνο άγγελμα της σωτηρίας του ανθρώπου πριν από σχεδόν 2000 χρόνια και την Ελληνική Επανάσταση που πραγματοποιήθηκε πριν από 200 χρόνια. Παρόλο, που απέχουν μεταξύ τους χρονολογικά, εντούτοις έχουν έναν κοινό σύνδεσμο, την ελευθερία. Σήμερα, η σχολική εορτή μας υπενθυμίζει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της ελευθερίας».

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στους μαθητές τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, υποσχόμενος ότι την επόμενη φορά που ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί την Πέρθη, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν μαζί του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.