ΑΠΕΡΓΙΑ: Με οριστική του απόφαση το δικαστήριο έκρινε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Σ. παράνομες και καταχρηστικές.

Το δικαστήριο έκρινε με οριστική του απόφαση όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Π.Ο.Σ. παράνομες και καταχρηστικές. Με ανακοίνωσή της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποστηρίζει πως όλα τα δρομολόγια την Παρασκευή 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων από την Παρασκευή επιβεβαίωση και η Π.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή της, προαναγγέλοντας όμως ότι στις επόμενες μέρες θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Να θυμίσουμε ότι η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απεργίας με αποτέλεσμα να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για αναστολή της απεργίας την Τετάρτη 11 Ιουλίου, ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου και για τις υπόλοιπες μέρες.

Η Π.Ο.Σ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η διορισμένη από τους Ιταλούς Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προσέφυγε στο Δικαστήριο αιτούμενη να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, έχοντας ως υπερασπιστική γραμμή το κοινό Δελτίο Τύπου των Σωματείων ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ.

Η απόφαση του Δικαστηρίου θα εκδοθεί την ΠΕΜΠΤΗ 12/7/2018 ή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7/2018, ενώ δόθηκε προσωρινή διαταγή που απαγόρευσε την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συνεχίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις όπως έχουν προκηρυχθεί για όλο το προσωπικό που υπηρετεί σε όλες τις εταιρείες ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ εξαιρουμένης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα συγκληθούν εκτάκτως τα αρμόδια όργανα.

Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ που λειτουργεί ως «μεσιτικό» γραφείο να προασπίσουν το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων επιτρέποντας την υπογραφή της συμφωνημένης με τη Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ, Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.