Αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Λιόλιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση τονίζοντας πως θα ήθελαν να πάρουν την ευχή του μία μέρα πριν την αναχώρησή τους για ένα δύσκολο τουρνουά που συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

«Σημασία έχει να είμαστε υγιείς στο σώμα, στο μυαλό και καθαροί στην ψυχή, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Λιόλιος και συμπλήρωσε ότι «δεν πρόκειται για μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων ή μίας ομάδας, αλλά για μία προσπάθεια που αντιπροσωπεύει μία ολόκληρη χώρα».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την συνάντηση και μίλησε για την εποχή που ήταν νέος και συμμετείχε σε ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ ανέφερε πως όταν έχει ελεύθερο χρόνο παρακολουθεί στην τηλεόραση αθλητικούς αγώνες.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, ακόμη, ότι έχουμε συνηθίσει να ακούμε την φράση: «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Η πλήρης φράση, όμως, έχει μπροστά την λέξη orandum που σημαίνει ότι ευχόμαστε όλοι να έχουμε υγιές σώμα, αλλά και φρόνημα, μυαλό γεμάτα υγεία.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ενδιαφέρθηκε για το πρόγραμμα και την πορεία της ομάδας, ενώ τους προσέφερε ως ευλογία ένα βιβλίο για το μοναστήρι του Οσίου Λουκά στην Βοιωτία και ένα μικρό σταυρουδάκι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.