Στην αντικατάσταση του εξώφυλλου του βιβλίου Θρησκευτικών της Ε’ Δημοτικού με τίτλο: «Ανακαλύπτουμε κείμενα, μνημεία, τόπους και γεγονότα», το οποί απεικονίζει το έργο του Νίκου Εγγονόπουλου (1907­1985), Καμάρα στα κάτω Φηρά­ Σαντορίνη (Λάδι σε καμβά) προβαίνει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το νέο με εξώφυλλο το οποίο βασίζεται, επίσης, σε έργο του Ν. Εγγονόπουλου με τίτλο «Νώε», προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, ύστερα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με την υπ. αριθμ. 11/04-03-2021Πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το Βιβλίο Μαθητή για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών της Ε’ Δημοτικού βασίστηκε στο Προσωρινό Έντυπο Υλικό «Φάκελος Μαθήματος», Ο κόσμος της θρησκείας –
Ανακαλύπτουμε κείμενα, μνημεία, τόπους και γεγονότα, που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Τζίνος και Διονύσης­Παναγιώτης Βασάλος και σε σύγχρονα δημοσιευμένα γραπτά
και πολυτροπικά κείμενα. Δημιουργήθηκε με την ευθύνη της άμισθης Επταμελούς Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε από το ΙΕΠ στις 19/12/2019 με σκοπό:

Α) Την εισήγηση για την πλήρη συμμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών με τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε., για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί
μέχρι τη συγγραφή και εφαρμογή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς και του αντιστοίχου διδακτικού υλικού για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Β) Την εισήγηση σχετικά με τους τρόπους και τις μεθόδους εφαρμογής των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., του ΕΔΔΑ και της ΑΠΔΠΧ, όσον αφορά στις υπόλοιπες πτυχές των αποφάσεων αυτών που συνδέονται με το μάθημα των Θρησκευτικών, με έμφαση στη διατήρηση της υποχρεωτικότητας του μαθήματος και στη διαδικασία απαλλαγής των μαθητών/ μαθητριών.

Την ευθύνη για την επιμέλεια του παρόντος βιβλίου είχε το μέλος της επιτροπής Κωνσταντίνος Πρέντος, δάσκαλος, Δρ Θεολογίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.