Κατά πολλούς Ιερείς , τέτοιες οργανώσεις έχουν αιρετικό χαρακτήρα.

Αντιδράσεις προκάλεσε σε Ορθόδοξους Ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος η κίνηση της Υπουργού Ν Κεραμέως να παρευρεθεί και να ομιλήσει σε εκδήλωση της λεγόμενης Ελληνικής Χριστιανικής Εκκλησίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο π Γεώργιος Δήμης, ΄΄είναι αιρετική κίνηση εσχατολογικού χαρακτήρα. Παραποιούν τα λεγόμενα του Κυρίου μας και εξαπατούν.΄΄

ΠΟΙΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ

Ο Θεός δεν ενδιαφέρεται τι γράφει η ταυτότητά σου, αλλά τι γράφει η καρδιά σου”
Πολλοί μας ρωτάνε ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε. Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερώσουμε, έστω και μέσα από ένα μικρό κείμενο σαν αυτό, το ποιοί είμαστε. Είμαστε χριστιανοί που διψάνε και πεινάνε για την Αλήθεια του Ευαγγελίου και για την Παρουσία του Θεού. Δεν ανήκουμε σε κανένα θρησκευτικό δόγμα, έστω και αν πολλοί θέλουν να μας κατατάξουν σε κάποιο. Πιστεύουμε ότι ο Θεός δεν κάνει σχέσεις με δόγματα αλλά με ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο. Ο Θεός δεν ενδιαφέρεται τι γράφει η ταυτότητά σου, αλλά τι γράφει η καρδιά σου. Κουραστήκαμε από “Ορθόδοξους”, “Καθολικούς”, “Διαμαρτυρομένους”, που δήθεν πιστεύουν αλλά αγνοούν την δύναμη του Θεού και δεν έχουν καμία σχέση με Τον Χριστό. Κουραστήκαμε από λόγια “δήθεν”, αλλά από ζωή χριστιανική, ήθος, ακεραιότητα, μηδέν. Κουραστήκαμε από φανατισμό θρησκευτικό, αλλά από αγάπη Χριστού μηδέν. Δεν είμαστε “Μάρτυρες του Ιεχωβά”, όπως ίσως πολλοί θα ήθελαν να μας κατηγορήσουν. Δεχόμαστε το Σύμβολο της Πίστεως, την Αγία Τριάδα αλλά και όλα τα ουσιαστικά δόγματα του Χριστιανισμού. Διαφέρουμε ίσως στο ότι πιστεύουμε ότι ο Θεός δεν είναι μία εικόνα, αλλά ένα πρόσωπο που νοιάζεται για σένα σήμερα. Μπορεί και θέλει να σου μιλήσει και να σε αγγίξει και να σε ελευθερώσει από πικρίες, ασθένειες, δεσμά αμαρτίας, και πολλά άλλα.

Πιστεύουμε ότι ο Χριστός αναστήθηκε και ζει σήμερα ανάμεσά μας και θέλει να έχει σχέση μαζί σου. Πιστεύουμε στην ζωντανή και γνήσια λατρεία που θα πρέπει ο άνθρωπος να προσφέρει στον Ιησού. Γι’ αυτό και δίνουμε έμφαση στη ζωντανή μουσική, στην συμμετοχή του λαού στην υμνωδία με λόγια απλά, σύγχρονα, μέσα από την ζωή. Αν είσαι φανατικός θρησκόληπτος και κολλημένος ίσως δεν θα σε βοηθήσει να έρθεις. Αν όμως διψάς και πεινάς για μία ζωντανή σχέση με Τον Χριστό, τότε σε περιμένουμε μαζί να Τον Υψώσουμε. Ο Χριστός έχει την λύση για όλα όσα ζούμε σήμερα, σαν λαός και σαν άτομα. Αυτός μόνο μπορεί να δώσει ελπίδα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.