Ανθρωπιστική βοήθεια συγκεντρώνει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για τους δοκιμαζόμενους πολίτες της Τουρκίας και της Συρίας οι οποίοι επλήγησαν από τον καταστρεπτικό σεισμό.

«Με ψυχικό άλγος παρακολουθούμε όλοι μας τις καταστροφικές συνέπειες του φονικού σεισμού που έπληξε τους γειτονικούς μας λαούς, τον τουρκικό και τον συριακό, προξενώντας ανείπωτο πόνο και απύθμενη δυστυχία σε χιλιάδες αδελφούς μας. Αναρίθμητοι άνθρωποι έχασαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, εκτός από δικούς τους ανθρώπους, τις οικίες, τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους και βρέθηκαν εμπερίστατοι σαν περιπλανώμενοι πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο, γεμάτοι πόνο, θλίψη και αβεβαιότητα για το αύριο, στον ερειπωμένο τόπο που άφησε πίσω του ο τρομερός σεισμό», αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και επισημαίνεται παράλληλα ότι με πρωτοβουλία του Ποιμενάρχη κ. Ιερωνύμου, προβαίνει από την Πέμπτη 9 έως την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023 θα γίνει η συγκέντρωση των εξής:

Α) Ειδών πρώτης ανάγκης-φαρμακευτικού υλικού (επίδεσμοι, γάζες, οινόπνευμα, ιώδιο, αιμοστατικά, παυσίπονα απλά (π.χ. depon), φυσιολογικοί οροί, βρεφικό γάλα σε σκόνη, αυτοκόλλητα επιθέματα τύπου Hansaplast, αντιφλεγμονώδη, πλαστικά γάντια, κουτιά πρώτων βοηθειών). Τα ανωτέρω είδη θα συγκεντρώνονται κατά το προαναφερθέν διάστημα στην Κοινωνική Ιματιοθήκη (Μπερούκειο), η οποία βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Μελετοπούλων, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 5 έως τις 6 το απόγευμα. Υπεύθυνη η κ. Ντία Παναγοπούλου (τηλ. 6942982430).

Β) Νερού και γάλακτος μακράς διαρκείας (κουτιά), τα οποία θα συγκεντρώνονται στο Κελάρι της Αγάπης, το οποίο βρίσκεται στην οδό Π. Χαραλάμπους 10, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 10 έως τις 12.30 το πρωί. Υπεύθυνος ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Καπράλος (τηλ. 6982263862).

Στα Καλάβρυτα τα ανωτέρω είδη θα συγκεντρώνονται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου του Ορφανοτροφείου Καλαβρύτων, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Υπεύθυνος ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων (τηλ. 6945592476).

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας απευθύνει θερμότατη έκκληση προς το ευσεβές πλήρωμα αυτής να συμμετάσχει ενεργά στη διοργανουμένη προσπάθεια για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας «προκειμένου όλοι από κοινού να εκφράσουμε εμπράκτως την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους δοκιμαζομένους αδελφούς μας, χαρίζοντάς τους αισιοδοξία και ελπίδα».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.