«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν γυμνάσια-λύκεια τουλάχιστον Αττική αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν, όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας» σημείωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας σήμερα στον ΣΚΑΙ.

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας λόγω κρουσμάτων Κορονοϊού:

σε πλήρη αναστολή βρίσκονται 33 σχολικές μονάδες
σε μερική αναστολή (σε επίπεδο ενός ή περισσότερων τμημάτων) 144 σχολεία
Να ανοίξουν το Μάρτιο τα σχολεία
Παράλληλα υπάρχει και η τοποθέτηση για άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το Μάρτιο.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.σημειώνει πως μια απόφαση για μη άνοιγμα του Γυμνασίων και των Λυκείων θα βοηθήσει στη μάχη απέναντι στη πανδημία και πρότεινε πως θα πρέπει να υπάρξει παράταση ενός μήνα, καθώς θα ήταν ασφαλέστερο οι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να επαναλειτουργήσουν τον Μάρτιο.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, εξήγησε, η κορύφωση που αναμένεται τον Μάρτιο θα μπορούσε να μετατεθεί για τον Απρίλιο.

Σίγουρη η παράταση ανοίγματος των σχολείων στην Αττική – Νέο σκληρό lockdown με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα
Τρέχουν οι εξελίξεις ύστερα από τη συνεδρίαση των επιδημιολόγων με την Αττική να βρίσκεται στο “κόκκινο” και το άνοιγμα των σχολείων να μοιάζει αβέβαιο ειδικά για συγκεκριμένες περιοχές στη χώρα!

Ύστερα από δύο ώρες συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αποφασίστηκε πως όλοι οι τομείς της περιφέρειας Αττικής εκτός των νησιών τοποθετούνται στις “κόκκινες” περιοχές της χώρας καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι αυξημένο.

Εφόσον μία περιοχή είναι “κόκκινη” τότε αυτό που συνεπάγεται είναι πως τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα ανοίξουν ενώ θα ανακοινωθεί και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα

Επίσης απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.