Σε κάθε περίπτωση εντός της ημέρας θα γίνει η πρώτη συζήτηση στην Επιτροπή παρουσία και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ώστε να καταρτιστεί ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Οι λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν μέρα με τη μέρα τα επιδημιολογικά στοιχεία, τον αριθμό των κρουσμάτων, το ποσοστό της θετικότητας καθώς επίσης τον αριθμό των νοσηλευομένων και των διασωληνωμένων καθώς στο μυαλό όλων υπάρχει η πιθανότητα μίας νέας έξαρσης των κρουσμάτων εξαιτίας της εορταστικής περιόδου.

Τα μηνύματα σχετικά με το ξεκλείδωμα δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από τους λοιμωξιολόγους αλλά και κυβερνητικούς αξιωματούχους δείχνουν ότι βρισκόμαστε κοντά στην επανέναρξη των μαθητών.

Αρκετοί λοιμωξιολόγοι, μέλη της Επιτροπής φαίνεται πως θα δώσουν το πράσινο φως για επανέναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας εντός του Γενάρη και το μόνο που απομένει είναι να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία και αν θα επανεκκινήσουν μαζί δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

«Τα δημοτικά είναι πολύ πιο ασφαλή. Το πότε θα ανοίξουν θα το κουβεντιάσει η Επιτροπή σήμερα», είπε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας.

Τόσο ο κ. Σύψας όσο και άλλα μέλη της Επιτροπής, υποστηρίζουν ότι με τα σημερινά δεδομένα τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με ασφάλεια. Όπως είπε, όμως, ο καθηγητής αυτό που τον φοβίζει είναι μια επιδημιολογική έκρηξη.

Εν αναμονή της εισήγησης των ειδικών σχετικά με το άνοιγμα των σχολικών μονάδων εντός του Ιανουαρίου βρίσκονται κυβέρνηση, μαθητές και γονείς καθώς – ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες – θα μάθουμε το σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.