Το Υπουργείο κρατάει στάση αναμονής για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Σε δηλώσεις της, η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σίσσυ Γκίκα ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς -όπως είπε- «οι μαθητές του Δημοτικού ευτυχώς πήγαν περισσότερο χρόνο στο σχολείο σε σχέση με μαθητές άλλων βαθμίδων».

Παράταση σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο
Σχετικά με το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για σενάριο και όχι ειλημμένη απόφαση.

«Δεν θα επηρεάσει τις διακοπές του Πάσχα αυτό. Ίσως έχουμε παράταση τον Ιούνιο για μια ή δύο εβδομάδες» είπε ενώ οι πανελλαδικές θα γίνουν με παρόμοιο τρόπο όπως πέρσι. Σχολιάζοντας τα τεστ για κορονοϊό σε εκπαιδευτικούς η κυρία Γκίκα τόνισε ότι από τον Ιανουάριο έχει ανακοινωθεί η πλατφόρμα ώστε να γίνονται δωρεάν τεστ, αλλά η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ χαμηλή και γίνονται πολύ λίγα τεστ.

Άνοιγμα σχολείων και μαζί με το λιανεμπόριο
Την άποψη ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν ακόμα και πριν το λιανεμπόριο εξέφρασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής δήλωσε ότι θα μπορούσαν να προηγηθούν τα σχολεία, καθώς αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την Επιτροπή όσο και για την κυβέρνηση.

Πότε θα ανοίξει η εστίαση;
Όπως είναι λογικό η ενδεχόμενη παράταση στο άνοιγμα του λιανεμπορίου θα συμπαρασύρει και το άνοιγμα της εστίασης το οποίο τοποθετείται προς το τέλος του Απριλίου.

Η βασική σκέψη είναι να λειτουργήσουν τα καφέ και τα εστιατόρια μόνο με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρό πλαίσιο όσον αφορά στον αριθμό ατόμων που αποτελείται η κάθε παρέα.

Αβέβαιο παραμένει επίσης αν τελικά θα ανοίξουν πρώτα τα Λύκεια, και αν θα ακολουθήσουν δημοτικά και γυμνάσια.

Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν την ερχόμενη Παρασκευή ώστε να αποφασίσουν ποιες δραστηριότητες θα ανοίξουν πρώτα. Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου πιθανή ημερομηνία θεωρείται η 29η Μαρτίου.

Κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων θα παίξει η επιβαρυμένη κατάσταση στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο. Θυμίζουμε πως αυτή την περίοδο οι ΜΕΘ βρίσκονται στο κόκκινο.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται επίσης η παράταση της σχολικής χρονιάς τον Ιούνιο, ενώ οι πανελλαδικές θα διεξαχθούν κανονικά στην ώρα τους, όπως δήλωσε σχετικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.