ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ : Σύμφωνα με όλα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές ανά ηνμέρα και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.

Χωριστά διαλείμματα – Προαιρετική η χρήση μάσκας

Για την καλύτερη προστασία των μικρών μαθητών, προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού αλλά και απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.

Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία).

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑ : Τι θα ισχύσει για απουσίες και τηλεμαθήματα

Και στα δημοτικά σχολεία, υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.

Εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων που υπήρχαν για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων, έχει διευκρινιστεί πως όσοι μαθητές τα παρακολουθούν από το σπίτι, η κάμερα θα στοχεύει μόνο στον πίνακα και στον δάσκαλο και όχι στους μαθητές που βρίσκονται στην τάξη.

Η λειτουργία των δημοτικών σχολείων παρατείνεται έως και τις 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου) ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει νωρίτερα, περί τις αρχές Σεπτεμβρίου ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Πως θα ανοίξουν δημοτικά – Νηπιαγωγεία- Τι θα γίνει με Πανελλήνιες 2020

Σύμφωνα με όλα όσα έχουν ανακοινωθεί, τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές ανά ηνμέρα και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό.

Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υποτμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο.

Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά, όπως ισχύει δηλαδή για γυμνάσια και δημοτικά.

Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.