ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Παρέμβαση για το μείζον ζήτημα του βιβλίου στα παιδιά έκανε σήμερα ο γνωστός εκδότης και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάννης.

Τα παιδιά είναι το μέλλον.

Ας πάρουμε τη δυναμική απόφαση να θωρακίσουμε το μέλλον, με κριτική σκέψη, διευρυμένους ορίζοντες και γνώσεις.

Γι αυτό, ας δώσουμε τούτο το καλοκαίρι στα παιδιά μας και στους εφήβους ένα βιβλίο. Γιατί τα βιβλία είναι οι θεμέλιες πέτρες του εθνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, είναι η μνήμη της ανθρωπότητας, είναι οι γέροντες μας.

Το βραβευμένο βιβλίο, Θύμα της Εποχής ο Άνθρωπος (εκδόσεις ΣΙΔΕΡΗ)

Το βιβλίο του Ανδρέα Καραγιάννη αποτελεί μια μαρτυρία για το σύγχρονο πρόσωπο του δου- λεμπορίου και της εκμετάλλευσης που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι υποκινημένοι από την πείνα και την ανέχεια.

Μία γυναίκα, όπως πολλές άλλες, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την οικογέ- νειά της και να περιπλανηθεί σε άγνωστους τόπους για να μπορέσει να εξασφαλίσει την επιβί- ωση και την αξιοπρέπεια των παιδιών της. Ψάχνοντας για τη «Γη της επαγγελίας», μόνη και ρακένδυτη, περιπλανιέται στους πολυτελείς δρόμους «πολιτισμένων» κοινωνιών εισπράττοντας πόνο, απόρριψη και κακοποίηση.

Ξένη σε ξένες χώρες δεν έχει το χρόνο και την πολυτέ- λεια να ονειρευτεί, αφού τα όνειρά της καταβαραθρώθηκαν στα νερά της Μεσογείου όπου οι δουλέμποροι την υποχρέωσαν να βουτήξει μαζί με τις αποσκευές της για να εξαφανιστούν τα ίχνη της. Θα καταφέρει άραγε να δικαιωθεί και να επιστρέψει στην πατρίδα της ώστε να κερδί- σει το χαμένο χρόνο με τα παιδιά της που τόσο βίαια στερήθηκε;

Η ιστορία της αποτελεί κραυγή για όλα τα σύγχρονα ναυάγια που ζούμε καθημερινά, για όλους τους αθώους που πληρώνουν με τίμημα ακόμα και την ίδια τους τη ζωή το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση, για να βρουν είτε το θάνατο στο υγρό νεκροταφείο της Μεσογείου είτε την εκμετάλλευση στα χέρια επιτήδειων δουλεμπόρων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.