ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Για το επίδομα θέρμανσης δε γίνεται πουθενά αναφορά για όσους αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης μετά την πρωτοχρονιά του 2020. Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου.

Ειδικότερα επίδομα θέρμανσης δικαιούνται: άγαμοι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ και περιουσία 130.000 ευρώ, έγγαμοι με εισόδημα 20.000 ευρώ και περιουσία 250.000 ευρώ και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα 22.000 ευρώ και περιουσία επίσης 250.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι τα εισοδήματα προσαυξάνονται κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Δε διευκρινίζεται τι θα γίνει και με όσους κάνουν την αίτηση εμπρόθεσμα, αλλά αγοράσουν το πετρέλαιο το 2020.

Για το θέμα αυτό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χθες ότι «θα το δούμε στο τέλος του έτους ανάλογα με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν».

Ωστόσο, δε γίνεται πουθενά αναφορά για όσους αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης μετά την πρωτοχρονιά του 2020.

Σε άγνωστα πεδία θα κινηθούν όσοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης παραγγείλουν πετρέλαιο από 1/1/2020.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών, το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί εντός του 2019 σε όσους παραγγείλουν πετρέλαιο έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα είναι ανοικτή έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Επίδομα ενοικίου

Πληρώνονται επίδομα ενοικίου, προνοιακά επιδόματα, συντάξεις Ιουλίου ΟΑΕΕ, ΙΚΑ 2019, ΟΠΕΚΑ, ΚΕΑ κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

Το επίδομα ενοικίου κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ το μήνα, ανάλογα την σύνθεση του νοικοκυριού. Αν το ενοίκιο είναι μικρότερο, το επίδομα ενοικίου περιορίζεται ανάλογα.

Το ποσό που θα καταβληθεί είναι η τρίτη δόση, στην οποία μάλιστα δεν δίνονται αναδρομικά ποσά. Από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, θα πληρωθούν επίσης το ΚΕΑ, τα προνοιακά επιδόματα και οι συντάξεις Ιουλίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.