Το χαρμόσυνο μήνυμα της νίκης του θανάτου από τον Αναστάντα Κύριο, ακούστηκε τα ξημερώματα στην Βυζαντινή Εκκλησία των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνας.

Διαγενομένου του Σαββάτου, στις 12 τα μεσάνυχτα ακούστηκε το «Δεύτε λάβετε Φώς» και οι πιστοί άναψαν τις λαμπάδες τους από το Άγιον Φως , που έφτασε στον Ναό αργά το απόγευμα απο τον Πανάγιο Τάφο.

Στην συνέχεια ακούστηκε ο Καλός Λόγος και ακολούθως η τελετή της Αναστάσεως, η οποία έλαβε χώρα στην εξωτερική πλατεία του Ναού παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Στο τέλος έξω από την κλειστή θύρα του Ναού ακούστηκε από τον ιερέα για τρείς φορές το «Άρατε Πύλας οι άρχοντες ημών και επάρθητε πύλαι αιώνιοι και εισελεύσεται ο Βασιλεύς της Δόξης» με την φωνή του Άδη να απαντά εσωτερικά του Ναού με το «Τις εστίν ούτος ο Βασιλεύς της Δόξης;» και να γίνεται αμέσως μετά η θριαμβευτική είσοδος στον Ναό με την έναρξη του Κανόνος της Αναστάσεως.

Κατά την διάρκεια των Αίνων Όρθρου του όλοι οι πιστοί αντάλλαξαν με τους Ιερείς τον Αναστάσημο Χαιρετισμό “Χριστός Ανέστη” και ασπάσθηκαν το ιερό Ευαγγέλιο.

Τέλος ενώ μεγάλό μέρος του λαού παρέμεινε στη συνέχεια και συμμετείχε και της Αναστάσιμής Θείας Λειτουργίας κοινωνώντας του Αναστημένου Σώματος και Αίματος του Χριστού μας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.