Ως γνωστόν, θετικές εξελίξεις περιΐπτανται ως προς το πολυπόθητο έργο της διάσωσης από βέβαιο χαμό και αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων.

Συγκεκριμένα, από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υπεγράφη στις 12 Οκτωβρίου 2020 η διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικών συμβάσεων. Το έργο «Συντήρηση και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων» είναι εκτιμώμενης αξίας 11.209.677,42 ευρώ. Οι υποβολές των προσφορών θα κατατεθούν μέχρι τις 16 Νοεμβρίου του 2020 και ώρα 10.00, ενώ στις 20 Νοεμβρίου του 2020 και ώρα 10.00 ορίζεται ημερομηνία και ώρα για την ηλεκτρονική αποσφράγισης των προσφορών. Από εκεί και πέρα αναμένεται να βρεθεί ο ανάδοχος προκειμένου να ξεκινήσει ένα έργο πολύ σημαντικό.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, πολλά κοπιάσας γι’ αυτό το μεγαλεπήβολο έργο, από την εποχή της αρχιερατείας του ως Μητροπολίτου Ζακύνθου μέχρι και σήμερα ακόμη, έκανε δηλώσεις στο «Νυχθημερόν», όπου εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία, ευρισκόμενοι σε «αναμονή και προσευχή», όπως είπε, δεδομένων των πολύχρονων κωλυσιεργιών επί του θέματος. Κατέληξε μάλιστα με την ευχή να εγκατασταθούν οι εργολάβοι και οι εργάτες κι εκείνος να τους προσφέρει τον πρώτο καφέ!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.