Στην κατάσταση που επικρατεί στους Αγίους Τόπους αναφορικά με την επιδημία του κορωνοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Trinitas της Ρουμανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ο αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στους Αγίους Τόπους, Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος.

«Λόγω της εξάπλωσης του κορώνοϊού και τα κρούσματα που σημειώθηκαν οι παλαιστινιακές αρχές έκλεισαν μέρος των ξενοδοχείων και απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ναούς» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Στην Ιερουσαλήμ, επιτρέπεται η πρόσβαση και οι εκκλησίες είναι ανοιχτές, έτσι οι Θείες Λειτουργίες πραγματοποιούνται μέχρι στιγμής βάσει προγράμματος. Ωστόσο, την επόμενη περίοδο τα μέτρα αναμένεται να καταστούν αυστηρότερα» υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει το basilica.ro o ρουμάνικος κλήρος συμβουλεύει εκείνους που είχαν προγραμματισμένες επισκέψεις στους Αγίους Τόπους «να αλλάξουν την ημερομηνία αναχώρησής τους, να περιμένουν μέχρι να διασαφηνιστεί η κατάσταση», αν και «υπήρχαν προσκυνητές που ήρθαν στην Ιερουσαλήμ πριν ληφθούν αυτά τα μέτρα και προσευχήθηκαν στον Πανάγιο Τάφο, αλλά όχι σε μεγάλους αριθμούς».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.