Η Εκκλησία εορτάζει την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαυματουργού, την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου.

Στην τοπική Εκκλησία του Βόλου πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Άγιος Νεκτάριος Ν. Ιωνίας

Την παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα γίνει υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού. Στη συνέχεια θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου. Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 π.μ.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστόπουλου. Στις 6.30μ.μ. θα τελεστούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο.

Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό έως το απόγευμα της Τετάρτης 8/9, οπότε και θα αναχωρήσουν. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους, θα τελείται καθημερινά ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Άγιος Νεκτάριος Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Αμφιλοχίου Μήλτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.